Färgade linser till Halloween

Varje år den 31 oktober infaller Halloween, det kan förstås hända att datumet infaller en dag som inte är särskilt lämpad för fest men då brukar man lägga festen på den närmast liggande helgen.

Halloween brukar firas med maskerad på temat skräck och döden, detta eftersom det är en högtid då man firar de som lämnat oss på jorden. När man då klär ut sig är det ju perfekt att kunna ha läskiga ögon också. Nu för tiden är det inte alls svårt att fixa, förutom att det finns en hel uppsjö av teatersmink för olika figurer finns det även färgade linser i olika former som ger din maskeradkostym en extra kick.

Vad som finns är lite olika beroende på var man handlar men de som har ett bra utbud brukar kunna tillhandahålla rätt många olika sorter för ett bra pris. Några exempel på vad som brukar finnas är till exempel; Vita linser – de gör att man ser ut som en död människa vars irisar helt eller nästan helt tappat färgen. De är ett perfekt komplement till bland annat Zombie-kostymen och vampyr-kostymen. Naturligtvis hjälper det om man är bra sminkad också men linserna ger som sagt en extra kick och en coolare helhetskänsla. Det finns också Kattögon – linser som ger dig kattögon med avlång och smal pupill samt gulaktig iris. De är perfekta för dig som ska klä ut dig till Catwomen från Batman-filmerna till exempel, passar även för dig som bara vill vara en läskig tiger eller en Häxa kanske? Sedan finns de mycket populära Helsvarta – linser som ger ett intryck av att du inte har någon iris utan bara en enda stor pupill. Dessa är perfekta att använda till nästan alla kostymer som ska ge ett läskigt intryck, ska du till exempel vara döden är de verkligen den sort du ska ha. Passar även bra till Tim Burton-karaktärer som Jack i Nightmare before christmas.

Det enda du behöver tänka på när du använder sådana här linser är att de begränsar synfältet något och är inte gjorda för daglig användning. Det är oftast endagslinser och man bör inte använda dem flera dagar i rad då man ökar risken för infektioner och försämrad syn i längden.

Har du ingen aning om var du kan köpa dem eller finns de inte i din lokala maskeradbutik? Då är det enkelt, bekvämt och billigt att beställa dem på nätet.